Rakstu arhīvs

Sveicināti!

Lai kādas būtu šī gada apņemšanās, pārtikas biznesā iesaistītiem (ēdināšana, bāri, maize, uzkodas, saldējums, konditoreja, gaļas, zivju un piena izstrādājumu ražotāji, graudu pārstrādātāji un tirgotāji, saldumu, alus un alkoholisko dzērienu ražotāji un…)vērts ieskatīties savā dokumentācijā jau šobrīd.

Pārliecinieties, ka :

  • jūsu uzņēmuma darbiniekiem  ir  derīgs (datumi, reģistrs,mācību tēmas) apliecinājums par Higiēnas noteikumu(Sanminimuma)  apguvi saskaņā ar MK 545

  • vismaz viens darbinieks ir apguvis HACCP principus un regulāri atjauno šīs zināšanas, jo  ir noteikts, ka Paškontroles sistēma jābalsta uz HACCP principiem, (apliecinājums, mācību tēmas)

  • pārtikas drošības grupas dalībnieki  tiek regulāri  apmācīti ne tikai Higiēnas noteikumos, HACCP, bet arī attiecīgā standarta (BRC,GMP+,ISO 22000,IFS, Kosher, RSPO) prasībās (attiecas uz uzņēmumiem, kuri plāno iegūt sertifikātu, jeb ir jau to ieguvuši)

  • esat uzsākuši piegādātāju izvērtēšanu/auditu jeb ieplānojuši tam konkrētu laiku

  • iekšējo auditu plāns ‘nosedz’ visas Paškontroles (HACCP, BRC,GMP+,ISO 22000, IFS, Kosher, RSPO) sadaļas un ir vienmērīgi sadalīts gada garumā.

Plānojot efektīvu darbinieku apmācību, ‘inspekcijas’/iekšējās pārbaudes savlaicīgi, jūsu uzņēmums aug konkurētspējā!

Esmu ar jums, lai ‘sastrēgumbrīžos pieslēgtos’!

 Apmācības Higiēnā, HACCP, minēto pārtikas drošības standartu prasībās pie jums uzņēmumā. Praktiska palīdzība dokumentācijā, piegādātāju auditā un jūsu uzņēmuma auditā jeb vienkāršā ikdienas izvērtēšanā, piemēram, pirms aicināt PVD? Tas ir vienkārši –  zvaniet! Sūtiet   e – pastu tūlīt! Vienosimies!www.pardotprieks.lv[email protected]

Pateicīgs laiks mācībām attālināti (tiešsaistē, on-line) vai individuāli lasot, meklējot informāciju internetā, skatoties daudzos raidījumus TV! Pasaules situācija dod pasakainu iespēju bez steigas atrast sev piemērotāko pārtikas drošības forumu, kur visi dalībnieki ieinteresēti spriest, vērtēt, secināt pārtikas drošības jomā aktuālo informāciju. Lai izdodas!!

———————————————————–

Reizēm grūti izprast, ko īsti vēlēties- vairāk sniega, vairāk atkušņu? Šobrīd mazajā Latvijas teritorijā varam pabūt divās zonās – mini sniega Kurzemē un sniegotajā Vidzemē. Lāstekas tikko sākušas veidoties atkal jau izkūst, īsti sniega vīru nav no kā savelt Kurzemē, toties Vidzeme slēpo….

…ĻAUTIES, pakļauties dabas piedāvātajam dienu ritumam, kur sniegu sološās debesis mijas ar saulainajām, aukstāku brīdi sološām!

BAUDĪT – šeit un tagad!

PASPĒT pabūt gan nakts zvaigznēs, gan mīkstajos miglas vālos!

***********************************************************************************************************

Novembris esot gada tumšākais mēnesis?! Ne šogad!

Tik daudz gaišu cilvēku Latvijas svētku nedēļās, tik daudz gaišu liesmiņu !

Tik paliekošs prieks par sarkanbaltsarkano !

******************************************************************************

Labi justies Latvijai tik pierastos laika apstākļos, kad lietus mijas ar sauli, pelēkās debesis vakarā atmirdz tumšā zilumā…

Tuvojas Rīga Food nedēļa, kurā produkts, pakalpojums meklēs savu Pircēju! Klients atnāks.

Jautājums – vai mēs mākam saprast viņa vajadzības un piedāvāt tām risinājumu!

Raksti, zvani, sūti telegrammas – darīsim to kopā!

…………………………………………………………………………………………………..

Šogad Jāņu nakts burvībai īpašu ‘noti’ piedeva laika apstākļi.

Līdzīgi kā visjaukākajā profesijā – PĀRDOŠANĀ, kur katra situācija kļūst īpaša, kad sastopam klientu!

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Tuvojas Vasaras saulgrieži.

Kā viens no atskaites punktiem trakajā gada skrējienā. Apzināti vai neapzināti, tomēr gaidām šo gada īsāko nakti. Domājot par lietu norisi dabā, vienmēr varam vilkt paralēles ar sevi – dabas sastāvdaļu. Skatām pumpura pārvērtības krāšņā ziedā un saprotam – patiesībā shēmā ieliekams process. Pacietīgs, ikdienas rutīnas pilns process, lai nokļūtu līdz triumfa brīdim – ziedēšanai. Brīdim, kad es, Tu, Viņš, Viņa…nolieksies, pasmaržos, sapņaini pasmaidīs , ja paveiksies, nofotogrāfēs un ievietos digitālājā datu failā pie vērtīgākajiem šī gada mirkļiem.

Arī Pārdošana ir  ikdienas, pacietīgas pilnveidošanās darba pilns process.

Stundu pa stundai, dienu pa dienai darbs ar sevi, lai izpaustos savā zvaigžņu stundā(reizēm 5 minūtes ilgā, reizēm 10 minūtes…) – sarunā ar klientu!

Man vienmēr rodas jautājums – vai arī mani klients ‘ieknipsēja’ savā  vērtīgo pārdevēju datu bāzē?

Kā iekļūt tajā failā, tik kārotajā, paliekošo vērtību sarakstā?

Pārdodiet klientam saprotamā valodā, pārdodiet kvalitatīvi, interesanti, radoši,  profesionāli, personiski…rakstiet, zvaniet mums, uzzināsiet kā to darīt ar prieku!

###########################################################################

Laiks domāt un domāt un

KĻŪT KONKURĒTSPĒJĪGĀKIEM!

Domā par ēdājiem, kad ražo viņiem pārtiku!