Atjaunosim savu pazaudēto Omega-6 un Omega-3 taukskābju attiecību. Egita: 29495658
Sveicināti!
Lai kādas būtu šī gada apņemšanās, pārtikas biznesā iesaistītiem (ēdināšana, bāri, maize, uzkodas, saldējums, konditoreja, gaļas, zivju un piena izstrādājumu ražotāji, graudu pārstrādātāji un tirgotāji, saldumu, alus un alkoholisko dzērienu ražotāji un…)vērts ieskatīties savā dokumentācijā jau šobrīd.
Pārliecinieties, ka :
-
jūsu uzņēmuma darbiniekiem ir derīgs (datumi, reģistrs,mācību tēmas) apliecinājums par Higiēnas noteikumu(Sanminimuma) apguvi saskaņā ar MK 545
-
vismaz viens darbinieks ir apguvis HACCP principus un regulāri atjauno šīs zināšanas, jo ir noteikts, ka Paškontroles sistēma jābalsta uz HACCP principiem, (apliecinājums, mācību tēmas)
-
pārtikas drošības grupas dalībnieki tiek regulāri apmācīti ne tikai Higiēnas noteikumos, HACCP, bet arī attiecīgā standarta (BRC,GMP+,ISO 22000,IFS) prasībās (attiecas uz uzņēmumiem, kuri plāno iegūt sertifikātu, jeb ir jau to ieguvuši)
-
esat uzsākuši piegādātāju izvērtēšanu/auditu jeb ieplānojuši tam konkrētu laiku
-
iekšējo auditu plāns ‘nosedz’ visas Paškontroles (HACCP, BRC,GMP+,ISO 22000, IFS) sadaļas un ir vienmērīgi sadalīts gada garumā.
Plānojot efektīvu darbinieku apmācību, ‘inspekcijas’/iekšējās pārbaudes savlaicīgi, jūsu uzņēmums aug konkurētspējā!
Esmu ar jums, lai ‘sastrēgumbrīžos pieslēgtos’!
Apmācības Higiēnā, HACCP, minēto pārtikas drošības standartu prasībās pie jums uzņēmumā. Praktiska palīdzība dokumentācijā, piegādātāju auditā un jūsu uzņēmuma auditā jeb vienkāršā ikdienas izvērtēšanā, piemēram, pirms aicināt PVD? Tas ir vienkārši – zvaniet! Sūtiet e – pastu tūlīt! Vienosimies!www.pardotprieks.lv, [email protected]
Balansa eļļā Omega-3 līmenis ir vismaz 2 reizes augstāks nekā jebkurā citā zivju eļļā, un apmēram 6 reizes augstāks nekā krila eļļā. Omega-3 asinīs ir jābūt virs 8% no visām taukskābēm, eļļas no aptiekas dod vidēji 4%. Antioksidanti, ko pievieno aptiekā nopērkamajām zivju eļļām (E vitamīns, C vitamīns, astaksantīns, butilhidroksitoluols (sintētiskais)) ir efektīvi tikai, kamēr eļļa atrodas pudelē vai kapsulā, jo taukskābes , pēc nonākšanas mutē, kuņģī, asinsritē oksidējas. Dabiski Omegu-3 jūras aļģēs, no kurienes vispār Omega-3 nāk, sargā tāds antioksidants florotanīns, kas tiek novākts zivju eļļas attīrīšanas procesā. Lai taukskābes kaut cik stabilizētu, tām pēc tam pievieno citus antioksidantus. Balansa eļļā ir pievienoti polifenoli no olīvām, kas darbojas līdzvērtīgi florotanīniem un neļauj Omega-3 oksidēties arī asinsritē. Asinsritē taukskābes “ceļo” kopā ar holesterīnu un polifenoliem, kas neļauj “sliktajam” zema blīvuma holesterīnam izgulsnēties pie asinsvadu sieniņām. Eļļu dzerot, līdz ar to labi regulējas holesterīna līmenis un attīrās asinsvadi. Tātad – organismā svarīgs ir ne tikai Omega-3 līmenis, bet arī Omega-6 un Omega-3 taukskābju balanss. Ideāli, ja tas ir 1:1 vai vismaz nepārsniedz 3:1, jo tā cilvēks ir ģenētiski ieprogrammēts. Mūsdienu rietumu ēdienkartē ir ļoti palielināts Omega-6 daudzums no augu eļļām (tās ir paslēptas arī daudzos gatavajos produktos), gaļas (kādreiz cilvēki ēda vairāk zivis un mazāk gaļu nekā mūsdienās), cukuri un cietes arī piedod savu artavu pie iekaisumu procesiem. Pēc medicīniskās statistikas – kādreiz cilvēki apēda 1 kg Omega-6 gadā, tagad ar pārtiku apēd 12 kg. Omega-3 kādreiz bija 8% asinīs, tagad ir nepilni 4%, tas viss atstāj tālejošas sekas. Varat neticēt un nelietot, tomēr – izvērtējiet savu ēdienkarti; asins tests var palīdzēt to izdarīt. Mūsu produkts BalanceOil satur unikālu zivju eļļas un olīveļļas apvienojumu, kas ļauj sakārtot taukskābju attiecības jūsu organismā. Eļļa ir pieejama trīs dažādās garšās , arī kapsulās un ,kā piedeva tam, tiek piedāvāta arī kokteiļa veidā.